Ny i Brattbakken borettslag

Har du nettopp flyttet inn eller er du gammel beboer som vil oppdatere deg på nyttig informasjon om borettslaget?

Portalen hos SBBL

SBBL har en portal som alle beboere kan benytte for å finne informasjon om sin enhet. Vi anbefaler alle om å registrere seg som brukere her og legge inn oppdatert kontaktinformasjon. Besøk hjemmesiden til SBBL og klikk på "Min side" øverst på siden.


Ordninger

Det finnes en rekke ordninger for beboere som kan være nyttige å kjenne til. Her følger en liten liste over disse.
  • Henting av hageavfall hver mandag
  • Henting av litt større gjenstander innenfor rimelighetens grenser hver mandag. Gjelder ikke avfall etter oppussing


  • Låne tilhenger
  • Gratis terrassebord til utskifting av dekke på terrasse ved behov


  • Olje til terrassebord
  • Maling til fasade og vinduer


Informasjonskanaler

Borettslaget benytter flere former for kommunikasjon til beboere. Denne hjemmesiden er én av disse kanalene, men i tillegg benyttes:
Facebook
Portalen hos SBBL - Her får man kun varsel hvis man har gitt samtykke til dette
Informasjonsskriv i postkasse - Kun til de som har registrert seg for dette eller ved spesielle anledninger

Dyrehold

I bo- og ordensregler er det nedfelt følgende:
Utdrag fra bestemmelser i husleieloven av 1999 § 5-2 andre ledd:
Det er i utgangspunktet tillatt med dyrehold. Det skal søkes til styret om dyrehold for hunder og katter før innflytting og før anskaffelse av dyr. Søknadsskjema må sendes inn til kontoret for godkjenning og registrering. Søknadsskjema finner du på hjemmesiden.
Det er et vilkår for hold av dyr at dette ikke er til "ulempe" for utleieren eller øvrige beboere. Medfører dyreholdet støy, ubehagelig lukt eller allergireaksjoner hos beboere, vil man i alle tilfeller kunne motsette seg dyreholdet.- Det er båndtvang hele året i Brattbakken borettslag jfr. Regler i Kr.sand Kommune.
- Hunder skal merkes tydelig med bånd.
- Katter skal merkes i henhold til dyrebeskyttelsens bestemmelser. Tatovering eller chip i øret.

Andre dyr

Du trenger ikke søke om tillatelse til å anskaffe fugler eller mindre dyr som holdes i bur. Det er viktig å holde dyrene forsvarlig inne i boligen. Både dyremat og avføring tiltrekker seg fugler og rotter.


Organisasjonen Brattbakken borettslag

Generalforsamlingen

Generalforsamlingen er borettslagets årsmøte. Alle andelseiere blir innkalt til å møte på generalforsamlingen. Her blir de store og viktige avgjørelsene blir tatt. De aller viktigste sakene som alltid skal behandles på generalforsamlinger, er borettslagets økonomi og valg av nytt styre.
Vanligvis blir det bare avholdt én generalforsamling hvert år. Noen ganger dukker det imidlertid opp saker som styret vil at alle andelseierne skal være med på å bestemme. Da innkalles det til ekstraordinær generalforsamling.


Hvem styrer Brattbakken Borettslag til daglig?

Styret i borettslaget består av en leder, en nestleder og 5 styrerepresentanter. Alle styrerepresentantene har i tillegg hver sin vararepresentant. Det er dette styret som har hånd om driften av borettslaget mellom generalforsamlingene.


Hvordan velges styrerepresentantene?

Borettslag består av 5 stier – Kantarellstien, Kremlestien, Musseronstien, Riskestien og Morkelstien. Hver av disse stiene har sin representant i styret, bortsett fra Musseronstien, den lengste stien med flest beboere, som har to styrerepresentanter. Dermed består styret av 6 styrerepresentanter. Én av disse velges internt til også å være nestleder i styret.
Forslag på kandidater til valgkomiteen og borettslagets styre, fremmes av beboerne i forkant av generalforsamlingen. Det endelige valg foretas av generalforsamlingen.



Hvilken funksjon har styrerepresentantene?

Styrerepresentantene skal være beboernes stemme i styret. Når saker behandles, skal styrerepresentantene snakke på vegne av de beboerne som bor i den stien som vedkommende er valgt til å representere.
Det er imidlertid viktig å være klar over at en styrerepresentant også må være med å ta hensyn til helheten i styrets arbeid. Det er selvsagt vanskelig – ja rett og slett umulig – å snakke på vegne av alle. Det skal godt gjøres at alle beboerne i en sti er enige om alt. Styrerepresentanten har imidlertid blitt valgt via demokratiske valg til å ha denne rollen, og det betyr at beboerne må stole på at representanten vil gjøre en fornuftig jobb.
Styret har møter én gang pr. mnd., men har ferie i juli. Det har også kontormedarbeideren.



Saksgang

Når det gjelder saker som skal opp på et styremøte, kan beboerne sende en mail eller legge brev i postkassen til styrerepresentanten, eller sende mail eller levere brev i postkassen til Brattbakkstua.




Hva er et stimøte?

Stimøte består av alle beboerne i en sti. Det er styrerepresentanten som innkaller til stimøtene, og det skjer normalt én gang årlig. Det kan være ulike tema som skal drøftes. Andre ganger kan det være styret som ønsker å sende en sak ut til høring blant beboerne og som da bruker stimøter, i stedet for, eller i forkant av, en ekstraordinær generalforsamling. Det kan rett og slett være styrerepresentanten ønsker å vite noe om hvilke tanker du som beboer har om det å bo i din del av borettslaget og hva som eventuelt bør gjøres av forandringer/forbedringer.





Dugnader

Styrerepresentanten og vararepresentanten arrangerer dugnad i stien over tildelte ansvarsområder i fellesanlegg. Dugnaden pleier å gjennomføres i slutten av april. Vaktmester stiller da tilhenger og redskaper til disposisjon. Det er viktig at alle deltar på disse dugnadene. Du har en god mulighet til å bli kjent med naboene samtidig som du bidrar til et pent uteområde. Det har også vist seg at det er mindre hærverk i de stiene der det er pent og rydding. Alle beboere må gjerne jevnlig ta en oppryddingsrunde på eget initiativ.






Felles beboermøte

Felles beboermøter avholdes normalt årlig i november.
Her presenteres saker/prosjekter vedtatt av styret, som styreleder har arbeidet med gjennom året. Her kan også beboerne ta opp saker til diskusjon, som ikke kan tas opp på en generalforsamling.







Barn og ungdom

For at alle skal trives i borettslaget må vi lære å ta hensyn til hverandre fra vi er små. Vi har lagt til rette for at ungene skal få leke trygt på lekeplassene og at de aktivitetene som kanskje støyer litt mer, legges til steder der husene ikke står tettest.

Lekeplassene

Brattbakken borettslag har satset mange dugnadstimer og mange penger på å opparbeide trygge lekeplasser for barna som bor her.


Ballspill

Stiene våre er smale og det bor mange mennesker ganske tett innpå hverandre. Ballspill i stiene er derfor forbudt. Ballspill kan foregå nederst i området hvor du finner store grøntarealer. Spill mot vegger og garasjeanlegg skal ikke forekomme.
Balløkker finner du ved Hånes skole og ved Vigvoll skole. Dersom det ikke foregår kamp eller trening på banene som tilhører Hånes IL nede ved Solviga, kan du også benytte disse.



Fritidsaktiviteter

Det er mange lag og organisasjoner representert i området som driver aktiviteter for barn og ungdom. Ønsker du informasjon om disse kan du ta kontakt med Fritidsetaten øst som holder til på Strømme Senter, Strømmeveien 83, telefon 40 00 19 06.